menu

Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Βρετανία: Σε δίκη 4 νεαροί χάκερς

Τέσσερις νεαροί Βρετανοί που φέρονται να σχετίζονται με τις ομάδες κυβερνοπειρατών Anonymous και LulzSec, που ευθύνονται για πολλές επιθέσεις σε ιστοσελίδες, οδηγήθηκαν σε δίκη στο Λονδίνο και αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.




Οι τέσσερις άνδρες Peter David Gibson, 22, Ashley Rhodes, 26, Christopher Weatherhead, 20 και ένας 17χρονος φοιτητής, του οποίου το όνομα δεν ανακοινώθηκε, κατηγορούνται για συνωμοσία σε παράνομες πράξεις που σχετίζονται με τη χρήση υπολογιστών.

Είχαν συλληφθεί στις αρχές του χρόνου στο πλαίσιο των ερευνών για τη δράση των περιβόητων ομάδων κυβερνοπειρατών Anonymous και LulzSec.

Και οι τέσσερις αφέθηκαν ελεύθεροι, ωστόσο, στους περιοριστικούς όρους που τους επιβλήθηκαν είναι και η απαγόρευσης χρήσης συγκεκριμένων ψευδώνυμων σε διάφορες ιστοσελίδες, συμπεριλαμβανομένων των Facebook και Twitter.

Στον Gibson, απαγορεύθηκε να χρησιμοποιεί το όνομα "Peter" στο διαδίκτυο, στον Weatherhead, απαγορεύεται να χρησιμοποιήσει "Nerdo" και στον Rhodes απαγορεύθηκε το ψευδώνυμο "NikonElite".

Το ψευδώνυμο του 17χρονου, που επίσης απαγορεύθηκε να χρησιμοποιηθεί, δεν έγινε γνωστό. Η δίκη τους θα επαναληφθεί στις 18 Νοεμβρίου.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου